Mirjam

"Mijn stoma, mijn lachende boeddha (8ste chakra)"

Je zult wel denken, ‘hoe kan een gat in haar buik, haar een glimlach geven? Er is toch niemand die vrijwillig een stoma wil of daar meteen blij mee is? Maar wat ben ik dankbaar dat mijn ogen open gingen door darmkanker en mijn blijvende stoma.


Ik bewandel hierdoor nu een heel ander levenspad. Het was een enorme wake up call, waardoor ik mijn succesvolle baan als communicatiespecialist kon opzeggen en mijn hart kon gaan volgen, naar yoga. Een nieuw leven, dat mij heel veel geeft. Loslaten heet dat en hoe toevallig is het dat darmen symbool staan voor loslaten.


En dat alles vanwege mijn achtste chakra, die mij het bewustzijn geeft, dat alles met alles verbonden is. Dat ik erop kan vertrouwen dat het leven voor mij zorgt. Welk pad ik kies, hoe onzeker de toekomst ook. Mijn stoma is een open poort naar steeds dieper spiritueel en creatief inzicht. Daarom tovert die kleine onvolkomenheid op mijn buik iedere dag weer een glimlach op mijn gezicht. Dit ben ik!

Wil je meer inspirerende content lezen over een leven na darmkanker, mét yoga? Volg dan: https://www.instagram.com/mirjam.deboer/

Foto: Judith Bakkers, Precommunicatie